Magische toverjaren met ‘Ti-Ta-Tovenaar

Van de redactie:

Opnieuw heeft het magazine FLASHback (vanaf 24 september overal te koop) een leuk artikel geplaatst waar wij van vinden dat het op onze site past. 
Immers, het gaat hier om Maroesja Lacunes! 
Het artikel gaat over haar rol als Tika in Ti-Ta Tovenaar, maar aangezien Maroesja ook een rol in Swiebertje heeft gespeeld (lees hier ons gesprek met haar), besteden we de nodige aandacht aan haar!

Uiteraard werken we ook deze keer graag mee aan het artikel, en plaatsen hierbij alvast een gedeelte ervan:

  “Twee vlechtjes in haar lange blonde haren. Een magische toverfluit en stuntelige tovertrucs. Samen met haar excentrieke vader Ti-ta-tovenaar woonde Tika hoog in de wolken in een prachtig luchtkasteel. Wie herinnert zich haar niet uit de populaire kindertelevisieserie van de jaren zeventig. Hoe zou het nu, dertig jaar later, zijn met actrice Maroesja  Lacunes. 


Maroesja Lacunes als Tika......

Van 1972 tot 1974 konden de kleuters elke dag vlak voor het slapen gaan vijf minuten genieten van de avonturen van de toverende vader en dochter. Met haar halfbakken toverkunsten werkte dochterlief zich vaak in de nesten, maar met één klap in haar handen herstelde Tika haar onschuldige fouten. De kinderserie Ti-ta-tovenaar heeft slechts twee jaar gelopen, maar liet een onuitwisbare indruk achter op de kleuters van toen, de dertigers van nu. 

Wil je lezen hoe het Tika nu vergaat, koop dan het magazine Flashback, welke vanaf 24 september weer overal te koop zal zijn!

Ons verhaal over de rol van Maroesja Lacunes in Swiebertje kun je hier lezen (klik op de link)