Het ontstaan van deze website:

Als kleine jongen keek ik altijd naar Swiebertje op TV, evenals mijn vriendjes. We stopten met spelen en gingen afzonderlijk naar huis toe, of kropen met z'n allen gezamenlijk voor de buis, want nog niet iedereen had TV.
O-o, wat waren de avonturen toch spannend! Elke keer haalde Swiebertje weer streken uit, waardoor Bromsnor een reden zag om hem 'in naam der wet' te arresteren.

In het begin hadden mijn ouders, net zoals veel mensen toen, nog zwart-wit TV. Later werd dat kleur. Dat was trouwens wel raar, kleurenbeelden in zwart-wit kijken!
 

Afijn. Ik kreeg in 1972 van mijn vader, toen ik in het ziekenhuis lag, een aantal ansichtkaarten van Swiebertje. Mooie foto's van Swieb met Malle Pietje, Saartje, Bromsnor en de Burgemeester. Dat was het begin van mijn verzameling, alhoewel het tot 1998 moest duren voor ik er verder mee ging….

Enige tijd geleden was ik zo eens op Internet aan het surfen, en kwam terecht op een website voor verzamelaars. Daar boden ze boeken te koop aan en nog veel andere spullen. Al lezende, zag ik dat er een paar mensen ook boeken van Swiebertje te koop aanboden. Ik wist niet dat die er waren, dus dat was een hele verrassing! Zo  begon ik boeken te kopen, en werd mijn interesse hoe langer hoe groter.

Nu spaar ik alle boeken die ik kan vinden (zie de boekenlijst) en doe ondertussen veel speurwerk. Het is soms een naald in een Swieb-hooiberg maar wel heel leuk om te doen!  

En hoe kwam nu deze website tot stand? Wel, door al dat speurwerk verzamel je zo heel wat gegevens. Om deze op een overzichtelijke gemakkelijke manier te kunnen bekijken is een website perfect geschikt. En tevens kan ik zo alle gegevens delen met de mensen die de site komen bezoeken! Immers, ik heb verder niet veel over Swiebertje op Internet kunnen vinden!

Zo gaat Swieb al surfend over Internet, en blijft het verhaal bekendheid houden……

Veel plezier op de site. Enne..als u nog informatie heeft (het geeft niet wat) over Swiebertje en zijn kornuiten, laat u het me dan weten? Zie de contactpagina voor alle informatie!